Καθαίρεση ιερέα της Κρήτης μετά από απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου της Εκκλησίας του νησιού

Την οριστική απόφαση καθαίρεσης του κληρικού Εμμανουήλ Σαρρή, ανακοίνωσε η Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, στο πλαίσιο της ομόφωνης απόφασης του Συνοδικού Δικαστηρίου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης:

«Ανακοινούται, προς ενημέρωσιν του πληρώματος της Τοπικής ημών Εκκλησίας, ότι, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 1/17.10.2023 ομοφώνου Αποφάσεως του Συνοδικού Δικαστηρίου της εν Κρήτη Ορθοδόξου Εκκλησίας, επεβλήθη επί αντικανονικοίς παραπτώμασι εις τον Εμμανουήλ Σαρρήν του Ιωάννου, Κληρικόν της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, η ποινή της καθαιρέσεως εκ του υψηλού της Ιερωσύνης υπουργήματος και της επαναφοράς αυτού εις την τάξιν των λαϊκών.

Η ανωτέρω δικαστική Συνοδική Απόφασις είναι τελεσίδικος, συμφώνως προς τας διατάξεις του Νόμου 4149/1961 ‘Περί Καταστατικού Χάρτου της εν Κρήτη Ορθοδόξου Εκκλησίας’ και του Νόμου 5383/1932 ‘Περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας’».

Ο ιερέας είχε τεθεί σε αργία και είχε αντικατασταθεί από τον ιερό ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας, όπου ιερουργούσε, ενόψει της παραπομπής του στην εκκλησιαστική δικαιοσύνη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί